Hoe leer je autorijden met faalangst?

Wanneer je leert autorijden, leer je ongeveer 20 vaardigheden die je goed onder de knie moet krijgen. Om soepel te kunnen autorijden en snel te kunnen handelen in het verkeer, is het belangrijk dat je deze vaardigheden op een gegeven moment op de automatische piloot uitvoert. Dat betekent dat je ze zonder erbij na te denken moet kunnen doen. Dat is natuurlijk heel lastig wanneer je faalangst hebt. Als je faalangst hebt wil je namelijk geen fouten maken, waardoor je over elke handeling die je doet goed nadenkt. Hierdoor kun je het best lastig vinden om te leren autorijden. Toch kan ook jij een hele goede automobilist worden. Hoe? Dat vertellen we je in dit artikel.

Geef aan dat je faalangst hebt

Als je van jezelf weet dat je last hebt van faalangst, is het belangrijk dat je dit bij jouw rijinstructeur aangeeft, voordat je met de rijlessen gaat beginnen. Dat is misschien wel lastig, maar hierdoor kan de instructeur wel zijn lessen op jou aanpassen. Om jouw instructeur dit zo goed mogelijk te kunnen laten doen, is het belangrijk dat je aangeeft wat je een fijne manier van lesgeven vindt. Vind je het bijvoorbeeld fijn dat er extra aandacht wordt besteed aan de momenten die je spannend vind? Vind je het bijvoorbeeld fijn als er geen andere leerlingen in de auto zitten? Vind je het fijn elke rijles van dezelfde instructeur les te krijgen? Dan kun je dit gewoon aangeven.

Zoek een rijschool die bij je past

Mensen die geen last hebben van faalangst zoeken vaak naar de goedkoopste rijschool en nemen daar rijlessen bij. Wanneer je faalangst hebt, is het veel belangrijker dat je goed op je plek zit en je tijdens de rijlessen prettig voelt dan dat je de goedkoopste rijlessen hebt. Zoek daarom een rijschool die goed bij je past. Ga de verschillende websites af van rijscholen bij jou in de buurt, zodat je kunt lezen hoe zij te werk gaan. Daarna kun je met de rijscholen die jou wel wat lijken telefonisch contact opnemen. Tijdens deze telefoongesprekken kom je er vaak al achter bij welke instructeur jij je het meest op je gemak voelt. Vraag bij deze instructeur een proefles aan, voordat je aan de rijlessen begint. Door de proefles maak je kennis met de instructeur en zijn lesstijl, zodat je goed weet of je dit fijn vindt.

Kom lessen bij Autorijschool Amber

Bij Autorijschool Amber werken we met een uniek lesmethode. Dit lesmethode wordt ook door leerlingen met faalangst als fijn ervaren.

Onze methode is namelijk:

  • Bij ons krijg je altijd les van 1 rijinstructeur;
  • Wij passen de rijlessen op jouw tempo aan;
  • Wij lessen met de unieke lescam. Hierdoor kun je direct terugzien wat er de volgende keer beter kan, maar ook wat er juist al goed gaat.

Ben je benieuwd naar de rijlessen van Autorijschool Amber? Dan kun je geheel vrijblijvend een proefles aanvragen. Tijdens deze proefles maak je kennis met jouw instructeur en zijn unieke lesmethode. Daarnaast maakt de rijinstructeur natuurlijk ook kennis met jou, waardoor hij een goed inzicht krijgt in wat je al kunt en hoe hij zijn rijlessen voor jou het beste kan inrichten.

Faalangst rijexamen

Als je de rijvaardigheden goed onder de knie hebt en een goed verkeersinzicht hebt ontwikkeld, is het rijd voor het rijexamen. Mensen met faalangst kunnen kiezen voor het faalangst rijexamen. Hoe dat precies gaat en wat er anders aan is dan een standaard rijexamen, leggen we een andere keer uit!

Terug naar overzicht